anticonceptie zonder hormonen, pijnbestrijding bevalling, contact

Maak kennis met Verloskundigenpraktijk De Singel

Mirjam en Rianne. Wij vormen al vele jaren samen een hecht team. Eerst op de oude Singel en sinds 2008 als onderdeel van gezondheidscentrum Eureka.
Maxime en Marienne versterken ons sinds 2020! En wat zijn we blij ook met de hulp van Monique. Met de opening van onze nieuwe lokatie KV 13 in 2020 aan de Oranjelaan kunnen we je op 2 twee plaatsen in Dordrecht ontvangen!
Met de nodige ervaring op zak en altijd met heel veel plezier gaan wij graag een tijdje met je mee om je in de bijzondere periode te begeleiden. Professioneel en actief kijken we naar jouw wensen en de mogelijkheden. Natuurlijk met het belangrijkste doel voor ogen: een goede gezondheid van jou en je baby!

Wij staan voor je klaar met

Kinderwensspreekuur

Wil je graag zwanger worden of lukt het niet om zwanger te worden en wil je graag advies, kom dan langs voor het kinderwensspreekuur.

Prenatale Screening

Prenatale screeningstesten tijdens de zwangerschap sporen eventuele complicaties, ziekten en aandoeningen vroegtijdig op.

Zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus kan een goede voorbereiding zijn voor de bevalling. Zeker als je opziet tegen de bevalling is een cursus aan te raden.

Geboorteplan

Rond de 35e week van de zwangerschap plannen we een gesprek over de aankomende bevalling. Dan bespreken we ook het geboorteplan.

Anticonceptie

Samen met jou kijken we naar je wensen en de verschillende mogelijkheden.

Tips Voor De Partner

Wat jij als partner kunt doen…

De Kraamperiode

In deze dagen leer je je baby kennen en moet je zelf herstellen van de bevalling.

Borstvoeding Of Flesvoeding

Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt bij de voeding die je wilt gaan geven.

Studenten

Wij begeleiden studenten van de Verloskunde Academie Rotterdam. Een aantal keer in het jaar kan je studenten tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en het kraambed. Mocht je bezwaar hebben tegen hun aanwezigheid kan je dit aangeven bij ons.

Overige info over de praktijk

De praktijk is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen. De praktijk werkt volgens de laatste richtlijnen en protocollen van de beroepsorganisatie.
De verloskundigen zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV en in het BIG register.

 

Klachtenregeling

Indien je niet tevreden bent met de geleverde zorg nodigen we je uit dit te delen met 1 van de verloskundigen. Door middel van een persoonlijk gesprek proberen we de aangegeven klacht met elkaar te bespreken en te onderzoeken wat er nodig is om het probleem of de klacht op te lossen.

Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 – 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.

 

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.

Mirjam Filius

Verloskundige

Wat is het toch speciaal om heel even in deze bijzondere tijd van iemands leven erbij te mogen zijn, te begeleiden en te ondersteunen waar dat nodig is.
Trots op de praktijk en op mijn collega’s met wie ik al jarenlang een maatschap vorm! Al meer dan 20 jaar onderdeel van mijn dagelijks bestaan, intens maar altijd
met positieve energie en volledige inzet!
Vroeger op de oude “Singel” en vanaf 2008 in gezondheidscentrum Eureka en op onze nieuwe lokatie in KV 13 ! Hier werken we samen met onze ketenpartners zoals de fysiotherapie, huisarts en diëtiste.
Zelf moeder van 2 meiden waardoor ik nog een beetje meer van het vak ben gaan begrijpen ;-) Maar met name weet wat het ouderschap met je doet en hoe bijzonder dat is.

Mariënne

Verloskundige

Mariënne is t/m maart 2023 afwezig i.v.m. haar eigen zwangerschapsverlof.


Mijn naam is Mariënne, de komende tijd kunnen jullie mij tegenkomen tijdens spreekuren en diensten. Sinds 2019 ben ik aan het werk als waarnemend verloskundige. Ik heb in verschillende praktijken gewerkt, van een grote stadspraktijk tot een kleinschalige praktijk. Ik kijk ernaar uit om jullie te begeleiden bij zo’n bijzondere periode in jullie leven, namelijk het proces van ouders worden. Ik vind dit een uitdaging, omdat het voor iedereen anders is. Ik vind het daarom belangrijk om mijn zorg op jullie af te stemmen. Ik hoop jullie snel te zien!

Michelle

Assistente

Ik ben Michelle en sinds eind 2020 als assistente werkzaam bij De Singel. Ik ben moeder van 4 kinderen en ken op die manier de verloskundigenpraktijk ook van dichtbij. Een zwangerschap is een mooie en ook spannende periode. Het is heel fijn als je dan goed en met aandacht geholpen wordt. Daar wil ik ook graag mijn bijdrage aan leveren. Tot ziens in de praktijk!

Angèle

Assistente

Sinds augustus 2003 ben ik met veel plezier werkzaam als assistente binnen de verloskundigenpraktijk. Zelf ben ik moeder van 2 dochters, en weet ik uit persoonlijke ervaring hoe prettig het is om een goede klik te hebben met je verloskundigenpraktijk. Als assistente hoop ik hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen, zodat jij dit ook ervaart in jouw zwangerschap.

De verschillende aspecten van mijn functie, het contact met de cliënten, het enthousiasme waarmee we met elkaar werken in de praktijk en de positieve feedback die we regelmatig krijgen, zorgen ervoor dat ik elke dag met veel plezier richting praktijk fiets.

Tot ziens in de praktijk!

Rianne

Verloskundige

Beschuit met muisjes. De zon schijnt en de vogeltjes fluiten als ik op weg ben naar huis na een bevalling.  Het blijft uniek om de eerste momenten van ouders met hun baby mee te mogen maken.
Intussen ben ik  al meer dan 15 jaar verloskundige bij de Singel.  En nog steeds ben ik blij als er een gezond nieuw kleintje is geboren. Vanaf de eerste echo tot de nacontrole vind ik het een uitdaging om nieuwe ouders te mogen begeleiden.
Inmiddels ben ik moeder van een zoon en 3 dochters. Samen ouders worden geeft nog een klein beetje extra aan ons bijzondere vak!

Maxime

Verloskundige

Ik ben Maxime en sinds 2019 werk ik met veel plezier als verloskundige voor verloskundigenpraktijk De Singel.
Het mogen begeleiden van een proces waarin je vrouwen en mannen zich ziet vormen tot kersverse ouders is prachtig en blijft elke keer weer zo speciaal. Inmiddels ben ik in 2020 zelf moeder geworden, wat nu al een extra bijdrage levert aan mijn ervaring in dit speciale vak!
Tot snel!