Maak kennis met Verloskundigenpraktijk De Singel

Mirjam en Rianne. Al vele jaren samen een hecht team. Eerst op de oude Singel en sinds 2008 als onderdeel van gezondheidscentrum Eureka. We zijn inmiddels wat gegroeid en zijn enorm trots op ons team! Maxime en Marienne versterken ons sinds 2020! Monique sinds 2022 en Dagmar sinds 2023. En wat zijn we blij met hun hulp! 

Met de opening van onze nieuwe lokatie KV 13 in 2020 aan de Oranjelaan kunnen we je op 2 twee plaatsen in Dordrecht ontvangen!
Met de nodige ervaring op zak en altijd met heel veel plezier gaan wij graag een tijdje met je mee om je in de bijzondere periode te begeleiden. Professioneel en actief kijken we naar jouw wensen en de mogelijkheden. Natuurlijk met het belangrijkste doel voor ogen: een goede gezondheid van jou en je baby!

Wij staan voor je klaar met

Kinderwensspreekuur

Wil je graag zwanger worden of lukt het niet om zwanger te worden en wil je graag advies, kom dan langs voor het kinderwensspreekuur.

Prenatale Screening

Prenatale screeningstesten tijdens de zwangerschap sporen eventuele complicaties, ziekten en aandoeningen vroegtijdig op.

Zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus kan een goede voorbereiding zijn voor de bevalling. Zeker als je opziet tegen de bevalling is een cursus aan te raden.

Geboorteplan

Rond de 35e week van de zwangerschap plannen we een gesprek over de aankomende bevalling. Dan bespreken we ook het geboorteplan.

Anticonceptie

Samen met jou kijken we naar je wensen en de verschillende mogelijkheden.

Tips Voor De Partner

Wat jij als partner kunt doen…

De Kraamperiode

In deze dagen leer je je baby kennen en moet je zelf herstellen van de bevalling.

Borstvoeding Of Flesvoeding

Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt bij de voeding die je wilt gaan geven.

Studenten

Wij begeleiden studenten van de Verloskunde Academie Rotterdam. Een aantal keer in het jaar kan je studenten tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en het kraambed. Mocht je bezwaar hebben tegen hun aanwezigheid kan je dit aangeven bij ons.

Overige info over de praktijk

De praktijk is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen. De praktijk werkt volgens de laatste richtlijnen en protocollen van de beroepsorganisatie.
De verloskundigen zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV en in het BIG register.

 

Klachtenregeling

Indien je niet tevreden bent met de geleverde zorg nodigen we je uit dit te delen met 1 van de verloskundigen. Door middel van een persoonlijk gesprek proberen we de aangegeven klacht met elkaar te bespreken en te onderzoeken wat er nodig is om het probleem of de klacht op te lossen.

Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 – 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.

 

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.

Monique

Verloskundige

Hallo, ik ben Monique en ik ben sinds 2022 werkzaam bij de Singel. Ik ben er trots op dat ik dit mooie vak mag uitoefenen. Het is speciaal om een kleine bijdrage te kunnen leveren aan dit bijzondere moment in jullie leven. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en ik hoop dat ik een mooie toevoeging kan geven aan jullie zwangerschap, bevalling en kraambed.

Rianne

Verloskundige

Beschuit met muisjes. De zon schijnt en de vogeltjes fluiten als ik op weg ben naar huis na een bevalling.  Het blijft uniek om de eerste momenten van ouders met hun baby mee te mogen maken.
Intussen ben ik  al meer dan 15 jaar verloskundige bij de Singel.  En nog steeds ben ik blij als er een gezond nieuw kleintje is geboren. Vanaf de eerste echo tot de nacontrole vind ik het een uitdaging om nieuwe ouders te mogen begeleiden.
Inmiddels ben ik moeder van een zoon en 3 dochters. Samen ouders worden geeft nog een klein beetje extra aan ons bijzondere vak!

Dagmar

Verloskundige

Mijn naam is Dagmar van Es.
Sinds 2023 werk ik met veel liefde en plezier als verloskundige bij De Singel. Inmiddels volg ik ook de opleiding tot echoscopiste en plaats ik spiralen. Een fijne aanvulling op dit mooie vak. Ik blijf het bijzonder vinden om onderdeel te mogen zijn van deze speciale momenten in jullie leven. En jullie te mogen begeleiden in deze periode. Met aandacht stem ik mijn zorg af op jullie wensen en behoeften. Ik hoop jullie snel te ontmoeten in onze praktijk!

Maxime

Verloskundige

Ik ben Maxime en sinds 2019 werk ik met veel plezier als verloskundige voor verloskundigenpraktijk De Singel.
Het mogen begeleiden van een proces waarin je vrouwen en mannen zich ziet vormen tot kersverse ouders is prachtig en blijft elke keer weer zo speciaal. Inmiddels ben ik in 2020 zelf moeder geworden, wat nu al een extra bijdrage levert aan mijn ervaring in dit speciale vak!
Tot snel!

Mirjam Filius

Verloskundige

Wat is het toch speciaal om heel even in die bijzondere tijd van iemands leven erbij te mogen zijn. De verloskundigenpraktijk is al meer dan 20 jaar onderdeel van mijn dagelijks leven. Intens, maar altijd met positieve energie en volledige inzet! 

Zelf ben ik moeder van 2 meiden waardoor ik nog een beetje meer van dit vak ben gaan begrijpen ;-) Hierdoor weet ik vooral wat “mama zijn” met je doet en hoe bijzonder dat is.

Sinds 2008 is onze praktijk gevestigd in gezondheidscentrum Eureka. In 2020 is daar de locatie in KV13 bijgekomen. In 2024 gaan we onze zorg ook aanbieden Papendrecht! Ik ben ontzettend trots op de praktijk en mijn collega’s!

Met de groei van de praktijk en alle taken die daarbij horen, verschuift mijn rol steeds naar de achtergrond. Vanuit deze nieuwe invulling van werkzaamheden kunnen we er als praktijk voor zorgen dat we 24/7 voor de zwangere klaarstaan.

Mariënne

Verloskundige

Mariënne is t/m maart 2024 afwezig i.v.m. haar eigen zwangerschapsverlof van haar tweede kindje.

Mijn naam is Mariënne, de komende tijd kunnen jullie mij tegenkomen tijdens spreekuren en diensten. Sinds 2019 ben ik aan het werk als waarnemend verloskundige. Ik heb in verschillende praktijken gewerkt, van een grote stadspraktijk tot een kleinschalige praktijk. Ik kijk ernaar uit om jullie te begeleiden bij zo’n bijzondere periode in jullie leven, namelijk het proces van ouders worden. Ik vind dit een uitdaging, omdat het voor iedereen anders is. Ik vind het daarom belangrijk om mijn zorg op jullie af te stemmen. Ik hoop jullie snel te zien!

Angèla

Assistente

Sinds augustus 2003 ben ik met veel plezier werkzaam als assistente binnen de verloskundigenpraktijk. Zelf ben ik moeder van 2 dochters, en weet ik uit persoonlijke ervaring hoe prettig het is om een goede klik te hebben met je verloskundigenpraktijk. Als assistente hoop ik hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen, zodat jij dit ook ervaart in jouw zwangerschap.

De verschillende aspecten van mijn functie, het contact met de cliënten, het enthousiasme waarmee we met elkaar werken in de praktijk en de positieve feedback die we regelmatig krijgen, zorgen ervoor dat ik elke dag met veel plezier richting praktijk fiets.

Tot ziens in de praktijk!

Michelle

Assistente

Ik ben Michelle en sinds eind 2020 als assistente werkzaam bij De Singel. Ik ben moeder van 4 kinderen en ken op die manier de verloskundigenpraktijk ook van dichtbij. Een zwangerschap is een mooie en ook spannende periode. Het is heel fijn als je dan goed en met aandacht geholpen wordt. Daar wil ik ook graag mijn bijdrage aan leveren. Tot ziens in de praktijk!

Ellen

Verloskundige

Sinds 2001 ben ik werkzaam als verloskundige. In al die jaren heb ik dan ook al ontelbaar veel koppels mogen bijstaan bij veelal mooie, maar soms ook verdrietige momenten. Door de tijd te nemen en heldere eerlijke uitleg te geven, probeer ik waar mogelijk onzekerheid weg te nemen. Op deze manier krijgen vrouwen en hun partners meer zelfvertrouwen en kunnen zij gemakkelijker eigen keuzes maken. Naast de begeleiding van de zwangerschap, bevalling en het moeder worden, houd ik mij ook bezig met gezond zwanger worden, anticonceptie advies, het plaatsen en verwijderen van spiralen en kan je bij mij terecht met hormonale klachten.