De zwangerschap

Wij staan voor je klaar

Ben je zwanger? Wil je graag zwanger worden? Kom langs voor advies, praktische tips, informatie en voor heldere antwoorden op al je vragen. Bijvoorbeeld wanneer je vruchtbare periode is, of wat je mag verwachten qua gewichtstoename tijdens je zwangerschap.
Ontdek wie wij zijn en wat we voor jou kunnen doen op onze site of neem contact met ons op voor een eerste kennismaking!

De Verloskundigen

Professioneel en betrokken

Maak kennis met ons fijne team! Wij geven je graag het vertrouwen en de veiligheid tijdens jouw zwangerschap en bevalling. 

Ook zijn wij gespecialiseerd in het adviseren en plaatsen van anticonceptie.

Het zorgpad

Benieuwd wat er van week tot week gebeurt in je buik? Bekijk het zorgpad en je krijgt een idee wat er zich daarbinnen allemaal afspeelt.

Welkom!

Wij, al vele jaren in Dordrecht! Eerst op de oude Singel, sinds 2008 als onderdeel van gezondheidscentrum Eureka en sinds 2019 onze ook op onze nieuwe lokatie KV 13 aan de Oranjelaan! Met de nodige ervaring op zak en altijd met heel veel plezier gaan wij graag een tijdje met je mee om je in de bijzondere periode te begeleiden. Professioneel en actief kijken we naar wensen en mogelijkheden. Natuurlijk met het belangrijkste doel voor ogen: een goede gezondheid van jou en je baby! Op deze website vind je veel informatie over alles rondom je zwangerschap. Bekijk bijvoorbeeld eens deze animatiefilmpjes.

Mirjam Filius

Verloskundige

Wat is het toch speciaal om heel even in deze bijzondere tijd van iemands leven erbij te mogen zijn, te begeleiden en te ondersteunen waar dat nodig is.
Trots op de praktijk en op mijn collega’s met wie ik al jarenlang een maatschap vorm! Al meer dan 20 jaar onderdeel van mijn dagelijks bestaan, intens maar altijd
met positieve energie en volledige inzet!
Vroeger op de oude “Singel” en vanaf 2008 in gezondheidscentrum Eureka en op onze nieuwe lokatie in KV 13 ! Hier werken we samen met onze ketenpartners zoals de fysiotherapie, huisarts en diëtiste.
Zelf moeder van 2 meiden waardoor ik nog een beetje meer van het vak ben gaan begrijpen ;-) Maar met name weet wat het ouderschap met je doet en hoe bijzonder dat is.

Mariënne

Verloskundige

Mariënne is t/m maart 2023 afwezig i.v.m. haar eigen zwangerschapsverlof.


Mijn naam is Mariënne, de komende tijd kunnen jullie mij tegenkomen tijdens spreekuren en diensten. Sinds 2019 ben ik aan het werk als waarnemend verloskundige. Ik heb in verschillende praktijken gewerkt, van een grote stadspraktijk tot een kleinschalige praktijk. Ik kijk ernaar uit om jullie te begeleiden bij zo’n bijzondere periode in jullie leven, namelijk het proces van ouders worden. Ik vind dit een uitdaging, omdat het voor iedereen anders is. Ik vind het daarom belangrijk om mijn zorg op jullie af te stemmen. Ik hoop jullie snel te zien!

Michelle

Assistente

Ik ben Michelle en sinds eind 2020 als assistente werkzaam bij De Singel. Ik ben moeder van 4 kinderen en ken op die manier de verloskundigenpraktijk ook van dichtbij. Een zwangerschap is een mooie en ook spannende periode. Het is heel fijn als je dan goed en met aandacht geholpen wordt. Daar wil ik ook graag mijn bijdrage aan leveren. Tot ziens in de praktijk!

Angèle

Assistente

Sinds augustus 2003 ben ik met veel plezier werkzaam als assistente binnen de verloskundigenpraktijk. Zelf ben ik moeder van 2 dochters, en weet ik uit persoonlijke ervaring hoe prettig het is om een goede klik te hebben met je verloskundigenpraktijk. Als assistente hoop ik hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen, zodat jij dit ook ervaart in jouw zwangerschap.

De verschillende aspecten van mijn functie, het contact met de cliënten, het enthousiasme waarmee we met elkaar werken in de praktijk en de positieve feedback die we regelmatig krijgen, zorgen ervoor dat ik elke dag met veel plezier richting praktijk fiets.

Tot ziens in de praktijk!

Rianne

Verloskundige

Beschuit met muisjes. De zon schijnt en de vogeltjes fluiten als ik op weg ben naar huis na een bevalling.  Het blijft uniek om de eerste momenten van ouders met hun baby mee te mogen maken.
Intussen ben ik  al meer dan 15 jaar verloskundige bij de Singel.  En nog steeds ben ik blij als er een gezond nieuw kleintje is geboren. Vanaf de eerste echo tot de nacontrole vind ik het een uitdaging om nieuwe ouders te mogen begeleiden.
Inmiddels ben ik moeder van een zoon en 3 dochters. Samen ouders worden geeft nog een klein beetje extra aan ons bijzondere vak!

Maxime

Verloskundige

Ik ben Maxime en sinds 2019 werk ik met veel plezier als verloskundige voor verloskundigenpraktijk De Singel.
Het mogen begeleiden van een proces waarin je vrouwen en mannen zich ziet vormen tot kersverse ouders is prachtig en blijft elke keer weer zo speciaal. Inmiddels ben ik in 2020 zelf moeder geworden, wat nu al een extra bijdrage levert aan mijn ervaring in dit speciale vak!
Tot snel!