Centering Pregnancy

Zwangerschapscontrole tijdens een groepsbijeenkomst met veel tijd met de verloskundige en veel ruimte voor eigen inbreng en het delen van je ervaringen.
Je eigen zwangerschapsboekje en meer inzicht en controle over je eigen zwangerschap. 17 uur meer zorg dan tijdens een persoonlijk traject en bewezen betere uitkomst van zorg!
Ben je benieuwd of het wat voor je is? Lees verder of meld je direct aan!

Wat is Centering Pregnancy?

Centering is een vernieuwde vorm van prenatale zorg. Je kunt het zien als een combinatie van zwangerschapscontroles en zwangerschapsbegeleiding ineen! Na een eerste individuele controle bij je verloskundige word je ingedeeld in een groep van 10 tot 12 vrouwen die ongeveer net zo ver zijn in hun zwangerschap als jij.
Tijdens je zwangerschap kom je 9 keer bij elkaar en krijg je informatie over je zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna. Na de bevalling is er een afsluitende bijeenkomst. 

De bijeenkomsten zijn interactief, zodat er veel tijd en ruimte is om ervaringen met elkaar uit te wisselen.
Het unieke aan Centering Pregnancy is de groepsdynamiek: alle aanwezigen hebben hun eigen inbreng en spiegelen, ondersteunen en vullen elkaar aan. De verloskundige is ook onderdeel van de groep en kan ook onderwerpen inbrengen. Voordeel van deze uitgebreidere bijeenkomsten is dat de verloskundige zo meer informatie kan geven dan bij een normaal 1-op-1 consult en dat je als zwangere meer kans hebt om vragen te stellen. 

Bij binnenkomst meet je eerst zelf je bloeddruk en check je je gewicht. Daarna controleert de verloskundige je buik en kun je naar het hartje van je baby luisteren. Je houdt je bevindingen bij in je eigen zwangerschapsboek. Als iedereen zijn persoonlijke controles gehad heeft, begint het gezamenlijke gedeelte.
Dit wordt begeleid door jouw verloskundige en een andere deskundige in de geboortezorg, bijvoorbeeld een lactatiekundige of een kraamverzorgende.

Elke bijeenkomst heeft een thema, zoals gezonde voeding, zwangerschapsklachten, de bevalling of je baby. De verloskundige is gespreksleidster. Ze geeft uiteraard informatie, maar het is vooral de bedoeling dat de deelnemers zelf aan het woord zijn.
Als je al eerder zwanger bent geweest is de meeste informatie waarschijnlijk niet nieuw voor je, maar je kunt wel weer je eigen ervaringen inbrengen. Je kunt echt het verschil maken in de groep en ook zeker weer nieuwe dingen leren. Partners zijn welkom in het eerste half uur van de bijeenkomst waarin de verloskundige de buik en het hartje controleert en tijdens de 2 partnerbijeenkomsten.

Bijkomend voordeel is dat deze vorm van zorg betere uitkomsten van de zwangerschap laat zien. Er worden bijvoorbeeld minder kinderen te vroeg geboren.

Heb je nog vragen of benieuwd naar de data en tijden? Bel of mail ons!
Lees verder op centeringhealthcare.nl en op Samenweetjemeer.nl.

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie of om je aan te melden.