Centering Pregnancy

combinatie van medische controles en het delen van ervaringen​

centering pregnancy

Centering Pregnancy

Centering Pregnancy is een vernieuwde vorm van prenatale zorg. Je kunt het zien als een combinatie van zwangerschapscontroles en zwangerschapsbegeleiding ineen. Er is meer tijd met de verloskundige voor je eigen inbreng en het delen van ervaringen met andere zwangeren. Centering Pregnancy heeft bewezen betere uitkomsten van zorg en zowel wij als onze cliënten zijn erg enthousiast over deze vorm van zorg! 

Ben je benieuwd of het wat voor je is? Lees dan verder of meld je hieronder via het formulier direct aan!

Doe je mee met onze Centering? Er is nu nog voldoende plaats om in te schrijven.

Hierbij extra informatie over deze bewezen succesvolle vorm van zwangerschapsbegeleiding in combinatie met je controles. Interesse?
Schrijf je nu direct in voor de eerste sessie op vrijdag 10 februari 2023 9.30-11.30
Locatie: KV 13 Oranjelaan 11 in Dordrecht.

Het is niet erg als je de eerste keer mist, je kunt ook de tweede sessie nog aansluiten!

Overige data:
17 maart | 14 april | 12 mei | 25 mei | 8 juni | 23 juni | 7 juli (in overleg evt verzetten ivm zomervak) |
De echo afspraken zullen los van deze afspraken ingepland worden.

25 mei en 8 juni staan in het teken van de bevalling. Tijdens deze sessies is je partner van harte welkom.
Deze 2 bijeenkomsten vinden plaats op donderdag in de avond van 19.30-21.30

Centering is een vernieuwde vorm van prenatale zorg. Na een eerste individuele controle bij je verloskundige word je ingedeeld in een groep van 10 tot 12 vrouwen voor de vervolgcontroles. Deze vrouwen zijn ongeveer net zo ver zwangerschap als jij. Tijdens je zwangerschap kom je ongeveer negen keer bij elkaar en krijg je informatie over je zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna. Na de bevalling is er een afsluitende bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn interactief, zodat er veel tijd en ruimte is om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

 

Het unieke aan Centering Pregnancy is de groepsdynamiek: alle aanwezigen hebben hun eigen inbreng, waardoor ze elkaar spiegelen, ondersteunen en aanvullen. Een bijkomende voordeel van Centering Pregnacy is dat het betere uitkomsten van de zwangerschap laat zien. Zo worden er bijvoorbeeld minder baby’s te vroeg geboren.

 

Elke bijeenkomst heeft een thema, zoals gezonde voeding, zwangerschapsklachten, de bevalling of je baby. Een vaste verloskundige is gespreksleidster. Ze geeft uiteraard informatie, maar het is vooral de bedoeling dat de deelnemers zelf aan het woord zijn.
Als je al eerder zwanger bent geweest is de meeste informatie waarschijnlijk niet nieuw voor je, maar kun je juist je eigen ervaringen inbrengen. Je kunt echt het verschil maken in de groep en ook zeker weer nieuwe dingen leren. Bij sommige bijeenkomsten is er, naast de verloskundige, een andere deskundige uit de geboortezorg aanwezig zoals een lactatiekundige of kraamverzorgende.

 

Aan het begin van een bijeenkomst meet je zelf je bloeddruk en gewicht. Daarna controleert de verloskundige je buik en wordt het hartje van de baby beluisterd. Je houdt je bevindingen bij in je eigen zwangerschapsboek. Partners zijn het eerste deel van de bijeenkomst welkom, zodat zij bij de persoonlijke controle aanwezig kunnen zijn. Als iedereen zijn persoonlijke controles gehad heeft, begint het gezamenlijke gedeelte zonder partners. Er zijn twee bijeenkomsten waarbij de partners welkom zijn.

 

Heb je nog vragen of benieuwd naar de data en tijden? Bel of mail ons!
Lees verder op centeringzorg.nl en op Samenweetjemeer.nl.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina en doe mee met onze centering.

Eerst meer informatie ontvangen?
Bel ons dan op 078-6148113 of mail ons op info@verloskundigendesingel.nl