Informatie Corona en zwangerschap

Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam, vroeggeboorte of aangeboren afwijkingen door het Corona virus. Ernstige infectie bij zwangeren zou kunnen leiden tot groeivertraging. Deze zwangere ontvangen dan ook aangepaste zorg. Hoewel het verloop van een ernstige infectie weinig voorkomt hebben zwangeren met een COVID 19 meer risico om te worden opgenomen op de ic en is er vaker noodzaak tot beademen. Advies is nu dan ook dat alle zwangeren zich laten vaccineren bij voorkeur met een mRNA-vaccin.

Twijfel je nog steeds?  Misschien kan de KEUZEHULP VACCINEREN je helpen om een keuze te maken over vaccineren tegen Corona.

Meest belangrijk is nog steeds dat je  NIET naar een afspraak komt als u ziekteverschijnselen heeft zoals hoesten, verkoudheid, benauwdheid en/of koorts. Advies is dat je je zo goed mogelijk houdt aan de algemene maatregelen van de overheid!
NEEM ALTIJD CONTACT OP MET DE PRAKTIJK WANNEER JIJ OF JE PARTNER EEN TEST ONDERGAAN, OOK HOREN WE GRAAG DE UITSLAG, GA JE BIJNA BEVALLEN EN HEB JE KLACHTEN NEEM DAN DIRECT CONTACT OP!

Corona Update 26-06-2021

Partners en  kinderen uit hetzelfde gezin zijn weer welkom bij alle afspraken. Indien partner niet kan mag je ook iemand anders meenemen.

  • partner die meekomt houdt 1,5 meter afstand tot de verloskundige
  • wij proberen zo goed mogelijk te plannen; kom niet te vroeg en mocht het te druk zijn in de wachtkamer; overweeg dan om even buiten te wachten en geef dit aan bij de assistente
  • HEB JE EEN AFSPRAAK GEMAAKT VIA ECHOCENTRUM HET PALET KIJK DAN OP DE SITE VOOR DE HUIDIGE RICHTLIJN; DEZE KAN AFWIJKEN VAN DE PRAKTIJKRICHTLIJN!
  • LET OP: heb je een afspraak in het ziekenhuis dan is er geen verplichting meer om als bezoeker en patiënt van het ASz een mondkapje te dragen, uiteraard de afspraak af te zeggen als er klachten zijn. Tevens wordt gevraagd om op de website van het asz de coronavragenlijst in te vullen binnen 24 uur voor je bezoek. Lees de regels van het ziekenhuis voordat je naar je afspraak gaat !

Spreekuur afspraak. Alle afspraken gaan gewoon door op afgesproken datum en tijdstip. Mondkapje niet verplicht. Tijdens alle afspraken is je partner met kinderen weer welkom (uiteraard beide zonder
klachten)

Algemene informatie Corona: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Hieronder een overzicht van de nog geldende beperkingen vanaf 26 juni 2021 voor spreekuur afspraak, bevalling en kraambed.

Voor alle afspraken geldt partner en kinderen uit hetzelfde gezin welkom. Heb je een 20 wekenecho afspraak check dan de Corona regels op de website van het Palet, deze kunnen afwijken van de praktijk regels.

Informatie over NIPT en Corona.
NIPT-onderzoek kan plaatsvinden. Het gesprek over het onderzoek vindt plaats tijdens de eerste afspraak. Lees alvast verder op

https://www.pns.nl/screening-op-down-edwards-en-patausyndroom

Informatie over 20-weken echo en Corona.
De 20-weken echo kan plaatsvinden, kijk op de site van het Palet voor de huidige richtlijn. https://www.pns.nl/20-wekenecho
Geen kinderen welkom.

Informatie  vitaliteit (8 weken)/termijnecho (10-11 weken) en Corona.
Beide echo’s kunnen plaatsvinden.

Informatie pretecho en Corona.
De pretecho’s kunnen vooralsnog doorgaan, let op alleen partner en kinderen welkom.

Informatie 30 weken of andere groeiecho en Corona
De echo kan plaatsvinden.

Informatie spiraal en Corona.
Op dit moment kunt u weer terecht voor het plaatsen van een spiraal. Bel gerust met de praktijk om te kijken naar de mogelijkheden! 1 persoon welkom.

Informatie bevalling/kraambed en Corona.
U kunt op dit moment nog steeds thuis of in het ziekenhuis bevallen. Dit is in beide gevallen veilig,
Beleid in Rhena voor een poliklinische bevalling mogen er twee personen aanwezig zijn. Dit zal in ieder geval je partner zijn. Indien de bevalling medische is geworden telt de verloskundige ook als tweede persoon. De aanwezige personen mogen uiteraard GEEN gezondheidsklachten hebben.
Tijdens de bevalling zullen de aanwezige bezoekers een mondkapje dragen alleen als het niet mogelijk is om 1,5  meter afstand te houden. Dit is bijvoorbeeld tijdens de persfase. Personeel zal nog steeds een mondmasker of faceshield dragen.

Op de kraamsuites in Rhena
Het aantal toegestane bezoekers per dag per opgenomen patiënt is twee. Maar er mag maar 1 bezoeker tegelijk bij de patiënt zijn!  Wisselen van de bezoeker moet buiten de afdeling gebeuren!
Ligt de baby op de kinderafdeling, dan mogen beide ouders op bezoek komen of 1 ouder met 1 broertje of zusje. Dit is altijd in overleg met de verpleegkundige.

Thuisvisistes in de kraamtijd.
De verloskundige legt, overleg met het gezin, 3 huisbezoeken tijdens de kraamweek af, de rest gaat telefonisch of in overleg en verder natuurlijk altijd in geval van spoed.  Volgt u verder de geldende regels van het eigen kraamcentrum en  de overheid.
Indien u voor kiest om  bezoek thuis te ontvangen moeten zij uiteraard vrij zijn van ziekteverschijnselen en 1,5 meter afstand bewaren.

Zwanger? Wel of geen prik tegen Corona?

Download deze informatiekaart voor om je te helpen bij het maken van een keuze.
Download PDF