Informatie Corona en zwangerschap

De kans om door Corona erg ziek te worden tijdens je zwangerschap is klein. Van de 100 zwangeren met Corona, moeten er vier naar de IC.
Hoewel het verloop van een ernstige infectie niet vaak voorkomt hebben zwangeren met een COVID 19 3x maal zo groot risico om te worden opgenomen op de ic dan iemand die niet zwanger is en is er vaker noodzaak tot beademen. Een zwangere met Corona heeft een iets grotere kans op vroeggeboorte. Dit komt waarschijnlijk omdat sommige vrouwen eerder bevallen met keizersnede of worden ingelied.
Advies is nu dat alle zwangeren zich laten vaccineren bij voorkeur met een mRNA-vaccin. Twijfel je nog? Vraag de verloskundige om advies
Download Q&A over COVID voor zwangeren en kraamvrouwen

Meest belangrijk is nog steeds dat je even belt met de praktijk als je klachten hebt. We kijken dan samen even wat het beste is om te doen op dat moment.
NEEM ALTIJD CONTACT OP MET DE PRAKTIJK WANNEER JE CORONA BLIJKT TE HEBBEN.

Corona Update 1 april 2022

  • Verloskundigenpraktijk; Je partner en evt kinderen zijn welkom tijdens afspraken,
  • HEB JE EEN AFSPRAAK GEMAAKT VIA ECHOCENTRUM HET PALET KIJK DAN OP DE SITE VOOR DE HUIDIGE RICHTLIJN; DEZE KAN AFWIJKEN VAN DE PRAKTIJKRICHTLIJN!
  • Heb je een afspraak in het ziekenhuis dan hoef als bezoeker en patiënt van het ASz geen mondkapje meer  te dragen, 1,5 meer afstand blijft voorlopig van kracht. In situaties waarbij afstand bewaren niet mogelijk is draagt de zorgverlener een mondkapje. Er wordt nog wel gevraagd om de gezondheidsvragen bij de entree te beantwoorden. Lees hier de regels van het ziekenhuis

Algemene informatie Corona: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Hieronder een overzicht van de nog geldende beperkingen vanaf 1 april voor spreekuur afspraak, bevalling en kraambed.

Poliklinische afspraak in ziekenhuis
Maximaal 1 persoon extra meenemen.

Bevalling
U kunt op dit moment nog steeds thuis of in het ziekenhuis bevallen. Dit is in beide gevallen veilig,
Beleid in Rhena voor een poliklinische bevalling mag er naast je partner 1 extra persoon aanwezig zijn. De aanwezige personen mogen uiteraard GEEN gezondheidsklachten hebben.
Personeel zal nog steeds een mondmasker of faceshield dragen indien nodig.

Op de kraamsuites in Rhena
Maximaal 2 bezoekers per patiënt dus naast de partner 1 extra persoon welkom. Kinderen uit hetzelfde gezin mogen op bezoek bij hun moeder.
Ligt de baby op de kinderafdeling, dan mogen beide ouders op bezoek komen of 1 ouder met 1 broertje of zusje. Dit is altijd in overleg met de verpleegkundige.

Thuisvisistes in de kraamtijd.
De verloskundige legt  normale huisbezoeken af en wijkt daar in overleg met het gezien vanaf.
Indien u voor kiest om  bezoek thuis te ontvangen moeten zij uiteraard vrij zijn van ziekteverschijnselen en 1,5 meter afstand bewaren.

Zwanger? Wel of geen prik tegen Corona?

Download deze informatiekaart om je te helpen bij het maken van een keuze. Lees ook het advies van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gyneacologie.
Download PDF Nederlands
Download PDF Engels
Download PDF Arabisch
Download PDF Pools
Download PDF Turks
Open link naar advies NVOG